F1: Red Bull-előny Koreában 2

Száraz, derült, 20 fokos időben zajlott a Koreai Nagydíj második pénteki edzése Jongamban. A jelentősen javuló pályán a Red Bull egykörös tempója volt a legjobb, a szuperlágyas kvalifikációs etapokon Sebastian Vettel és Mark Webber zárt az élen, a két pilótát három század választotta el egymástól.
Fernando Alonso és Jenson Button bő háromtizeddel maradt el mögöttük, a top5-öt Michael Schumacher zárta, igaz, a visszavonulásra készülő veterán már fél másodperccel volt lassabb Vettelnél.
Hátrébb Felipe Massa, Nico Rosberg, a fékproblémákkal küszködő Nico Hülkenberg és Kimi Räikkönen állt a top10-ben, az új Coanda-kipufogót tesztelő lotusos finn hátránya egy másodperc volt.
Természetesen a fenti eredmények csak a mai gyors körökről adnak valamiféle képet, az edzés második felében, harmadik harmadában a többség már jobban megtankolt autóval, hosszabb etapokat teljesített. A versenytempós erőviszonyok jóval kevésbé egyértelműek, a csapatokra este bőséges elemzési munka vár. A gumik kopása sokaknál okozott gondot, szombatra ezen is dolgozni kell.
Ahogy délelőtt, ezúttal sem történt komolyabb incidens a pályán, csak néhány megcsúszás, apró kipördülés adódott. A Marussiánál délelőtt Timo Glocknál cserélték ki a kormánycsonkot, délután ugyanezen dolgoztak a csapattárs, Charles Pic autóján, de a munka jól ment.
A Saubernél már kevésbé, Sergio Perez motorhiba miatt vesztegelt a garázsban, és bár a csapat egyszer majdnem visszaküldte a pályára a mexikóit, kiderült, hogy a javítás nem sikerült, így a leendő mclarenes mindössze 11 kört tett meg. A svájci csapatnak amúgy sem volt jó délutánja, a teljes programot vivő Kobajasi Kamui sem volt sokkal gyorsabb.
A Koreai Nagydíj kvalifikációja magyar idő szerint szombat reggel 7 órakor kezdődik.
Koreai Nagydíj, 2. szabadedzés, Jongam, 2012.10.12.