A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a McLarent 2007-ben 100 millió dolláros pénzbírságra ítélte, miután bebizonyosodott, hogy a brit csapat megszerezte és felhasználta a Ferrari bizalmas műszaki adatait. A rekordbüntetés összege végül – az év végi nyereménydíj visszatartása után – 52 millió dollár (32,3 millió font) volt, ennyit fizetett a McLaren a felügyelőszervezetnek.
A McLaren azonban természetesen igyekezett tovább csökkenteni a veszteséget, adójóváírási igénnyel lépett fel a kiadást illetően. A brit adóhatóság, a HMRC álláspontja szerint a bírság nem tartozott a normális üzleti költségek közé, ezért az adószabályok nem vonatkoznak rá, de egy friss bírósági döntés szerint nem így van, igenis jogos a McLaren igénye.
“A kiadás szerződéses kötelezettség alapján terhelte a McLarent, az üzleti tevékenységéhez kapcsolódó szerződések alapján. A bírság teljes mértékben a McLaren üzleti tevékenységéből, ahhoz és csakis ahhoz kapcsolódóan adódott” – indokolta a bíró, miért könyvelhető az összeg normális kiadásként. 
Az ügy irataiból az is kiderült, hogy a McLarennek 2007-ben 127 millió fontos forgalma volt, de az év végén – elsősorban a bírságnak köszönhetően – 35 millió fontos veszteséggel zárt. 2008-ban már 5 milliós nyereséggel zárult az év, míg 2009-ben ennek tízszerese, 50 millió font került tisztán a kasszába.