Felipe Massa 2008-ban kis híján világbajnok lett, de a 2009-ben történt hungaroringi balesete, pontosabban a 2010-es visszatérése óta gyakorlatilag nem számít komoly tényezőnek a pályán, csak Fernando Alonso árnyékában él és versenyez.
Egyelőre azt sem tudni, megőrzi-e a helyét a Ferrarinál, azonban úgy látszik, mostanában végre tényleg kezd magára találni. A múlt hétvégén Szuzukában Sebastian Vettel mögött ért be a második helyen, közel kétéves szünet után lett újra dobogós.
Vettelt a brazil Folha de S.Paulo kérdezte Massáról, a Red Bull-os címvédő pedig elismerte, hogy nem egészen érti, mi is a helyzet a pilótával. Halványan talán arra is utalt, hogy a Ferrarinál működő a pilótasorrend lehet a háttérben. 
“Nem értem a dolgot. Szeretem Felipét és versenyzőként is nagyra tartom őt. Sokan elfelejtik, hányszor győzött és hogy csak egyetlen ponttal bukott el a bajnokságban Lewisszal szemben. Ha akkor bajnok lett volna, egészen másképp beszélnének róla. Nem értem, miért küszködött ennyire az elmúlt években.” 
“Minden tiszteletem Fernandóé, de szerintem Felipe ugyanolyan gyors, időnként pedig még gyorsabb is lehet nála. Persze épp ezért nem értem, hogy miért ekkora a különbség köztük. Korábban Felipe olyanok mellett versenyzett, mint Michael és Kimi, és mindig gyors volt, tényleg nem értem. De nem vagyok Ferrari-pilóta, szóval nem is tudhatom, mi a helyzet ott” – magyarázta a Ferrarival már számtalanszor hírbe hozott, sokak által 2014-re az olasz csapathoz várt kétszeres bajnok.
“De kár, hogy az emberek ilyen gyorsan felejtenek, hiszen 2008-ban Massát az egyik legjobbnak tartották, ma pedig már nem. Ha a motorja nem füstölt volna el Magyarországon, akkor bajnok lett volna. Tudom, hogy azt ismételgetem, ‘mi lett volna ha’, de akkor is így van” – tette hozzá.