Venezuelában vasárnap elnökválasztást tartottak, a szocialista Hugo Chavez kihívója, Henrique Capriles Radonski komoly reformokra készült az esetleges győzelme esetén, ez pedig az állami olajcégen, a PDVSA-n keresztül az F1-be ömlesztett tízmilliók elapadásához is vezethetett volna.
Ebben a tekintetben megkönnyebbülhetett a williamses Pastor Maldonado, hiszen a karrierjét személyesen is pártoló Chavez győzött, a pénz valószínűleg ezután sem jelent gondot.
Más kérdés, hogy a Williamsnek van-e még türelme a versenyzőhöz, hiszen Barcelonában ugyan győzelmet hozott a csapatnak, de utána egészen most vasárnapi kellett várniuk arra, hogy Maldonado neve ne a büntetések, hanem a pontszerzés miatt hangozzon el a futam után.
A brit Autosportnak nyilatkozva maga Maldonado sem zárta ki, hogy 2013-ban máshol folytatja:  
“Igen, pillanatnyilag még fennáll a lehetősége, hogy más csapathoz menjek. De elsősorban a maradáson gondolkodunk, korai lenne bármit is mondani. A csapat rendszerint az év végén jelenti be a pilótáit, szóval beszélünk, tárgyalunk.”
 
“Ez egy igazi család számomra, jól érzem itt magam. Azt hiszem, a csapat is igazán elégedett velem, de tudjuk, milyen a Forma-1, bármi megváltozhat egyik napról a másikra” – mondta a Williamsről. 
A grove-i alakulat PDVSA-val kötött szerződése persze előnyt jelent Maldonadónak. Bár a szponzori egyezség csak venezuelai versenyző indítását, azaz nem név szerint Maldonadót köti ki, jelenleg nincs igazán komolyan vehető jelölt. Akárhogy is legyen, a hétvége történtei után Maldonado biztos benne, hogy ezután is számíthat az állami olajcégre.
“A PDVSA-val régóta ismerjük egymást, szerintem ez rendben lesz, szerződésünk van, és mindig is támogatták a pályafutásomat. Venezuelában mindenki örül, hogy az F1-ben láthat. Mindössze a második évemben már futamot is nyertem, ami nagyszerű.”