Räikkönen: Alonso nem hagyott helyet 2 A Japán Nagydíj Kimi Räikkönen és Fernando Alonso balesetével indult, amikor a start után a ferraris balra húzva a pálya széléig szorította a finnt, aki a fűre már nem volt hajlandó kimenni, az autó első szárnya pedig kivágta a Ferrari kerekét, a bajnoki éllovas kiesett.

Alonso azt mondta, nem érti, miért nem fékezett Räikkönen, de a lotusos szerint nem ő hibázott, a spanyol esett túlzásba:

“Nem épp a hatodik helyet szerettük volna, de sajnos nem volt meg a tempónk a jobb eredményhez. A rajt elég húzós volt: Fernando mellett voltam, ő pedig folyamatosan húzódott keresztbe, amíg egyáltalán nem volt már hova mennem. Ezzel időt veszítettem. Aztán a második bokszkiállásunk sem volt a legjobb, szóval elég nehéz futam volt. A pozitívum az, hogy így is pontokat szereztem, versenyben maradtam a bajnokságban” – mondta a finn, aki Szuzuka után 37 pontra van az éllovas Alonsótól és 33-ra a címvédő Sebastian Vetteltől.

Természetesen a csapatfőnök, Eric Boullier sem volt túl boldog a futam után, amelyen hárman is kiestek Räikkönen elől, de a finn csak egy pozíciót lépett előre, Grosjean pedig újabb rajtbalesettel hívta fel magára a figyelmet.

“Nyilván nem úgy alakult, ahogy reméltük. Szingapúrban, amikor Romain visszatért a pályára, láthattuk, hogy a többi pilóta nyomás alá helyezte őt. Itt már könnyebb volt a helyzete, de elkövetett egy kis hibát, amikor rosszul mérte fel Mark és a saját sebességét, az utóbbi egy kicsit nagyobb volt. Szerintem javult ő, sajnálatos, hogy megint ilyesmi történt.”

“Ami Kimit illeti, az autó nem volt olyan gyors, mint vártuk. A hetedik rajthelytől többet reméltünk, de ha nincs meg a kellő tempó, nem működik a dolog. Nem tudtuk összerakni a dolgokat úgy, hogy sikeresebb versenye legyen, több helyet javíthasson.”

Hiába esett ki Alonso, Felipe Massa dobogója miatt a Lotus megint hátrébb csúszott a konstruktőri bajnokságban, a 3. helyen álló Ferrari Szuzuka előtti 14 pontos előnye 24-re nőtt.