F1: Furcsa volt Hamilton autója 2 Volt már jobb időmérője is a McLarennek, mint amilyet Japánban produkált a csapat. Jenson Button harmadik lett ugyan, de váltócsere miatt csak a nyolcadik kockából indulhatott, egy hellyel megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont. Végül a negyedik és ötödik helyen zárt a McLaren, bár Button egy ideig a harmadik helyen haladt.

“Jól rajtoltam, de aztán pozíciót veszítettem Felipével szemben az első kiállásoknál” – mondta Button. “Nagyon gyors volt, úgyhogy nem történt tragédia, úgysem tudtam volna tartani a tempóját. A Red Bullok is gyorsabbak voltak, mint amivel előzetesen számoltunk, valamiért ez a pálya nagyon fekszik nekik. Mindig jó munkát végeznek. Remélem, hogy a mostani teljesítményük csak fellángolás volt, de félek, hogy nem.”

Hamiltonnak kalandosabb versenye volt: egyszer Sergio Perez is bohócot csinált belőle a pályán, másodjára viszont helyretette a mexikóit, ahogy a második kiállás után Kimi Räikkönent is keményen arrébb terelte. “Elégedett vagyok a versenyemmel” – fogalmazott Hamilton. “A srácok remek munkát végeztek a stratégiával. Az autó kicsit furcsán viselkedett, az időmérőn és ma is alulkormányozott volt. Ezért estem vissza a rajtnál is.”

“Aztán húsz kör után hirtelen helyreállt a rend, újra rendesen tudtam kanyarodni. Ki kell elemeznünk, mi történhetett. Ami a bajnoki címet illeti, tisztában vagyok a helyzetemmel, de soha nem adom fel. Jobb időmérővel előrébb kerülhettünk volna, de a Red Bullok nagyon gyorsak voltak.”