Alonso: Szomorú, de így jártunk 2 Rendkívül balszerencsés volt Japánban Fernando Alonso, Kimi Räikkönen duplán keserítette az életét. Az időmérőn a finn kicsúszása miatt kellett elvennie a gázt gyors körében, a versenyen pedig már az első kanyarban kiesett a Lotus miatt. A két autó összeért, emiatt Alonso defektet kapott – nagy szerencséje volt a spanyolnak, hogy senki nem rongyolt bele, miután visszacsúszott a pályára.

“Szomorú, ha már az első kanyart sem sikerül túlélni” – nyilatkozta Alonso. “Kimi érintette a bal hátsó kereket, emiatt defektet kaptam és nem tudtam folytatni. Nagy kár érte. Ha valaki defektet kap és emiatt nem tudja folytatni, azzal nincs mit tenni, a következő hétvégére kell gondolnunk.”

“Mostantól csak Koreára koncentrálunk. Továbbra is jól kell dolgoznunk és nem engedhetünk meg magunknak hibákat. Az eddigi stabilitásunknak köszönhetően még mindig vezetek összetettben, ez pedig fontos, mert olykor mások is hibáznak. Nekünk ez már nem fér bele.”

“Egyszer én esek ki, talán legközelebb Vettel, soha nem lehet tudni. Ilyen a motorsport. Öt verseny van hátra, olyan lesz, mint egy minibajnokság, mert közel azonos pontszámmal indulunk. Megpróbálunk több pontot szerezni nála.”

“Kimit egyébként nem értem, miért nem vette el, nem is volt ott helye. Fogalmam sincs, mit tervezett az első kanyarra, de ez van, nem volt szerencsénk. Hat verseny óta ugyanazzal az autóval megyünk, a körülményeknek köszönhető, hogy itt állunk.”

Alonso a Twitteren gratulált Massa második helyéhez is.