F1: Webber szerint senki nem fog domináni 2 Bár a Magyar Nagydíj óta egyértelműen a McLaren látszik a legerősebb autónak, Lewis Hamilton a hétvégi Japán Nagydíj előtt azt állította, hogy a Red Bull járgánya a leggyorsabb, ők uralják a mezőnyt.

A két szuzukai edzés eredménye nem támasztotta ezt alá: délelőtt a két McLaren zárt az élen, míg délután Mark Webber, Hamilton és Sebastian Vettel zárt az első helyen kis különbségekkel. A pénteki “győztes” ausztrál is úgy véli, nyitott a csata, szerinte Hamilton próbált ködösíteni a második edzésen, jobban megtankolva mehetett.

“Lewis is tudja, hogy az ilyen kis húzások, pszichológiai trükkök nem hatnak ránk. Erős az autójuk, de a miénk is, azonban alig hiszem, hogy bárki dominálni fog, mi biztosan nem. Azt viszont hiszem, hogy jól ment a mai nap, elégedett vagyok az eredménnyel. Jó volt a ritmus, az idő száraz volt, nem hibáztunk, szóval egy egészen sima péntekem volt. Minden tervezett dolgot végigvittünk, az autó pedig jól teljesített” – magyarázta.

Vettelnek a délelőtt nem alakult olyan simán, csak a 17. idővel zárt, de a nap végén azt mondta, ő is magára talált.

“Azt hiszem, összességében jó nap volt. Az autó jól ment, de lehet még javítani. Délelőtt egy kicsit még fickándozott, egy kicsit lemaradtam a többiekhez képest, de délutánra már sokkal jobb lett, sokkal elégedettebb voltam vele mindkét gumikeveréken. Azért valamit még találnunk kell holnapig, mert szerintem nagyon-nagyon szoros lesz az időmérő, a verseny szempontjából pedig nagyon fontos, hova sikerül kvalifikálni.”