F1: Szoros időmérőt várnak Hamiltonék 2 A McLaren erős formája Magyarország, Belgium, Olaszország és Szingapúr után Japánra is megmaradt, a pénteki első szabadedzésen Jenson Button és Lewis Hamilton zárt az élen, míg délután Hamilton a második lett Mark Webber mögött.

A Mercedeshez való átszerződését egy hete bejelentő Hamilton jó kedvvel, nagy lendülettel kezdte a szuzukai hétvégét, igaz, kemény csatára készül:

“Nekem van a legmenőbb munkám a világon, Szuzuka fantasztikus pálya! Az első kör óriási érzés, de vigyázni kell, láthattuk, hogy a Spoonban többen is hibáztak ma. A ha pálya szélén a földre kerül a kerék, nagyon könnyű eldobni az autót!”

“Ahogy mindig, ma este is dolgozunk majd az autó finomhangolásán, de pillanatnyilag nagyon szoros az állás köztünk és a Red Bull között. Jól éreztem magam az autóban, sose volt még ilyen jó itt, és azt hiszem, hozhattam volna Mark idejét egy ideális körrel. Az időmérő nagyon szoros lesz.”
 
A tavalyi győztes Button délután küszködött egy kicsit és amúgy sem lesz könnyű dolga, ugyanis sebességváltó-csere miatt öt hellyel hátrasorolják majd a kvalifikáció után. Azért így is bizakodik.

“A második edzésen nem köröztem túl sokat, az autó egyensúlya nem stimmelt, és tudtuk, hogy a módosításokat csak az edzés után tudjuk visszacsinálni, így nem volt értelme túl sokat menni. De tudjuk, hogyan állítsuk be az autót a harmadik edzésre, ez a fő. Az autó délelőtt jónak tűnt, szóval pár apróbb változtatás mellett nagyjából ahhoz kell visszatérnünk. Összességében jól megy. Az időmérőn nagy lesz a verseny, de szerintem ott lehetünk majd az élen.”