Lewis Hamilton hat idény után elhagyja az őt kinevelő és az F1-be juttató McLarent, hogy 2013-tól Michael Schumacher helyére üljön az eddig nem túl sikeres Mercedesnél. Egyelőre a jövő zenéje, hogy bejön-e a lépés vagy sem, de egykori mclarenes csapattársa, Fernando Alonso szerint nagyon is jól tette a 2008-as bajnok, hogy mozdult.

“Szerintem ez normális, ilyen lépésekből áll egy pályafutás. Amikor felröppentek a pletykák, már akkor mondtam, hogy Lewis jól teszi, ha átszerződik. Elhagyta a McLarent Prost is, Senna is, én is, és most Lewis is. Általában jól jártunk, jót tett a váltás” – mondta Szuzukában.

“A McLaren 14 éve nem nyerte meg a konstruktőri bajnokságot, pedig jó néhány évben övék volt a legjobb autó. De azt hiszem Lewis nagyon jól szerepelt ott, nyert egy bajnoki címet, futamokat nyert, a mezőny egyik legjobb versenyzőjének számít, és szerintem a jövő évet jobban is élvezi majd, és nagyon versenyképes is lesz. Azt hiszem, már a jövő évtől egyértelmű bajnoki esélyes lesz a Mercedesszel. Ross Brawnnal és a háttérben ott álló nagyvállalattal egyértelműen topcsapatról van szó, nagyon erősek” – méltatta egyszerre Hamiltont és a Mercedest, miközben odaszúrt a McLarennek.