A szingapúri Vettel-diadal után felpörögve utazik a Red Bull Japánba, újabb győzelemre készül a csapat. Egyedül a generátor miatt aggódhat az istálló. “Imádom a szuzukai pályát” – fogalmazott Sebastian Vettel. “Röviden: itt vannak a legjobb kanyarok, a szurkolók káprázatosak. Tavaly igazi szörnyűségeken ment át az ország, nagyon fontos volt, hogy feledtessük a szenvedéseket.”

“Bárcsak megnyertem volna a tavalyi futamot! Az volt a harmadik versenyem a kedvenc pályámon, még mindig bánt egy kicsit, hogy harmadik hellyel szereztem meg a vb-címet. A pálya minden métere különleges.”

Mark Webber is várja a versenyt. “Ez egy lehetőség, hogy újra jó eredményt érjek el, élvezem a szuzukai vonalvezetést” – nyilatkozta az ausztrál. “Az időmérők mostanában nem sikerültek igazán jól számunkra, tudjuk, hogy javulnunk kell. Koncentrálunk erre, és ha jön a javulás, a versenyek végén is jobb helyekre keveredhetünk. Szuzukában a kanyarok hihetetlen kombinációban követik egymást, pontosnak kell lenni és a ritmus is nagyon fontos. Nagy kihívást jelent a pilóták számára.”

Christian Horner reméli, hogy az újabb gyors pályára a Renault gatyába rázza a generátort. “Minden egyes alkalommal, amikor Renault-motoros autót látok megállni, felteszem a kérdést: miért?” – kezdte a csapatfőnök. “Szingapúrban Maldonado hidraulikai hiba miatt állt ki, a Caterhamnél elfelejtettek rögzíteni egy kereket, és ezúttal nálunk is hibátlanul működtek a generátorok. Azért úgy gondolom, hogy a Renault-nak még el kellene végeznie néhány tesztet, de úgy tűnik, hogy sikerült leszűrni a tanulságokat a monzai hibákból.”