Ismét szorul a hurok Bernie Ecclestone nyaka körül. Mióta a német bankár Gerhard Gribkowsky bevallotta, hogy valóban kenőpénzt fogadott el a Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosától, a német ügyészség azóta próbál fogást találni Ecclestone-on és vádat emelni ellene. Eddig nem járt sikerrel, de most meg lehet az utolsó érv a vádirat előkészítéséhez.

Ecclestone és ügyvédei korábban azzal védekeztek, hogy az üzletember nem volt tudatában abban, hogy Gribkowsky hivatalos személynek számít, így megvesztegetése bűncselekmény. A már börtönbüntetését töltő bankár tanúként azonban azt vallotta, hogy Ecclestone többször csúfolta “közszolgának”, ami arra utal, hogy nagyon is tisztában volt Gribkowsky pozíciójával.

Ecclestone ügyvédeit már tájékoztatta a fejleményekről az ügyészség, a hatóság egyelőre választ vár. Német lapok szerint Ecclestone-ék most azzal próbálkoznak, hogy megkérdőjelezzék a tanú szavahihetőségét arra hivatkozva, hogy büntetésének enyhítése reményében bármilyen vallomásra rábírható.