Értékes a pirellis tapasztalat, a gumi a minden az F1-ben - Aluersuari szerint

Értékes a pirellis tapasztalat, a gumi a minden az F1-ben – Aluersuari szerint

A Toro Rossótól 2011 végén elküldött Jaime Alguersuari versenyzői állást ugyan nem, de Forma-1-es munkát azért talált 2012-re, kettőt is. A fiatal spanyol a BBC 5 Live szakkommentátora és a Pirelli tesztpilótája lett.

A 23 éves Alguersuari persze csak átmeneti évnek tekinti az ideit, jövőre már újra versenyzői ülést akar, amire az értékes pirellis tapasztalatok birtokában jó esélye is van. Ő maga meg van győződve róla, hogy 2013-ban újra az F1-es rajtrácson lesz, már teljes gőzzel edz, készül a visszatérésre.

“Igazán élveztem idén a BBC 5 Live-os kommentátori szerepet, de a következő három futamon nem leszek ott” – írta a BBC-nél vitt rovatában.

“Jó ideje ez volt a terv. Most már jobban teszem, ha a jövő évre készülök, edzésben maradok, mert biztos vagyok benne, hogy újra versenyezni fogok a Forma-1-ben. Ezen kívül a Pirellivel is lesz egy fontos tesztem a Paul Ricard pályán két hét múlva, ott véglegesítjük a jövő évi esőgumik specifikációit. Ezen kívül csak a tréningnek szentelem magam.”

Alguersuari még tett utalást arra, hogy melyik csapatnál találhat helyet, de a legutóbbi, múlt heti pletykák a Sauberhez kötik, az idén Sergio Perez árnyékába került Kobajasi Kamui helyére mehet.