A svájci Blick veterán szakírója nemrég írta meg, hogy legjobb tudomása szerint Felipe Massa szerződést hosszabbít a Ferrarival, így a brazil nyolcadik maranellói idényének is nekifuthat. A német Auto, Motor und Sport szerint is bármelyik pillanatban jöhet a bejelentés, az egyik brazil napilap viszont magát az érintettet kérdezte arról, hogy mekkora esélyt lát az új szerződésre.

“Nagyon közel vagyok hozzá” – jelentette ki Massa. “Nehéz megmondani, hogy mikor születik meg a végleges döntés. Amíg nincs aláírt megállapodás, bizonyosság sincs, de hamarosan világossá kellene válnia a helyzetnek.” Massa szerint nem kérdés, mit akart üzenni Luca di Montezemolo elnök azzal a nyilatkozattal, hogy Sergio Perez még nem elég tapasztalt egy ferraris szerződéshez. “Ez azt mutatja, hogy a Ferrari velem képzeli el a folytatást.”

Még tartják magukat a Nico Hülkenberg és Heikki Kovalainen leigazolásáról szóló hírek, Massa is készen áll arra, hogy szükség esetén kategóriát váltson. “Miért ne hagyhatnám el a Forma-1-et? De nem hiszem, hogy ez a közeljövőben megtörténik. Eddig nem gondoltam más sorozatra, csak az F1-re koncentrálok.”