A Williams számára nagy ígéretet tartogatott a Szingapúri Nagydíj, miután az időmérőn az utcaipálya-specialista Pastor Maldonado óriásit villantva a második rajtkockát szerezte meg. A venezuelai óvatosan, jól tartotta magát az élmezőnyben, de hidraulikai meghibásodás miatt ki kellett állnia, majd a futam végén még az addigra pontszerző helyre kapaszkodó Bruno Senna autója is elromlott.

“Röviden: hihetetlenül elkeserítő hétvége volt” – értékelt a csapat versenyfőnöke, Mark Gillan a Williams szerdai utólagos összefoglalójában. “Az első soros kvalifikáció miatti nagy remények, a jó versenytempó után a kettős kiesés és a rossz stratégiai húzás igazi jellemépítő lecke volt.”
 
A csapatnál egyelőre nem tudják a kettős kiesés okát, de úgy vélik, nem a szingapúri párás meleg volt az ok: “Az autó eddig nagyon megbízható volt. Pillanatnyilag folyik a vizsgálat, de meggyőződésünk, hogy megtaláljuk a hibák gyökerét és gyorsan ki tudjuk őket javítani. Jelenleg nem feltételezzük, hogy a meleg szerepet játszott a hibákban.”

Sennának azonban így is, úgy is melege volt, az összefoglalóból ugyanis kiderül, hogy a brazil égési sérüléseket szenvedett a hátán, mielőtt kiesett volna. “Elég jó elképzelésünk van a miértről, de még folytatjuk a vizsgálatokat, hogy teljesen biztosra mehessünk” – mondta erről Gillan.

A Williamsnél ezzel együtt a pozitívumokat is megtalálták a szingapúri hétvégében.

“Nagy önbizalmat is adott ez. Láttuk, hogy az autó az első sorba képes kvalifikálni és a versenytempó is hasonlóan meggyőző volt. Mindkét pilóta nagyszerű munkát végzett, Pastor keményen küzdött az élen, Bruno pedig a mezőny végéből ért fel pontszerző helyre, mielőtt kiesett volna. A szingapúri eredmény nagyon fájdalmas volt, Japánban igyekszünk kiköszörülni a csorbát, úgy gondoljuk, erősek lehetünk” – magyarázta a főnök.