F1: Ausztráliában is verik az asztalt 2 Bernie Ecclestone a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén egyezett meg a szervezőkkel a folytatásról, kiszivárgott hírek szerint a korábbinál alacsonyabb rendezési díjat kell fizetni a versenyért. A híreken felbuzdulva Ausztráliában is elkezdték verni az asztalt, Victoria állam illetékesei szintén jobb feltételeket követelnek 2015-től.

Victoria turizmusért felelős minisztere szerint az idei futam 56,6 millió ausztrál dollárba (13 milliárd forint) került az adófizetőknek. Az összeg 50 millió dollárról ugrott fel, mert a szerződés értelmében folyamatosan emelkedő díjakkal kell számolni. 2015-ig is folyamatos növekedés kalkulálható, a helyi kormányzat szerint az előző kabinet által kötött szerződés túl drága.

“Ez egy nagyon, nagyon költséges verseny és személy szerint nem vagyok elégedett a feltételekkel” – nyilatkozta Louise Asher. A miniszter szerint ugyanakkor hasznos volt az államnak az idei verseny, 32-39 millió dollár pluszt hozott, a médiamegjelenés értéke elérte a 35 milliót.