F1: A Red Bull elengedné a tartalékost 2 A Toro Rosso tavaly kurtán-furcsán mindkét addigi pilótáját elküldte, Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari is repült, hogy helyet csináljanak Daniel Ricciardónak és Jean-Eric Vergne-nek.

Mára úgy tűnik, hogy a kidobásnál jobb dolog nem is történhetett volna a két fiatallal, hiszen Alguersuari a Pirelli, Buemi pedig a címvédő Red Bull tesztpilótája lett, az idén begyűjtött tudásuk igencsak megnövelte a pilótapiaci értéküket, mindkettejüknek komoly esélye van arra, hogy 2013-ban újra versenyzői állást szerezzenek.
 
Bár a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner nemré igen méltatóan beszélt Buemiről, és azt mondta, a svájcinak biztos állása van náluk, a Red Bull pilótaügyeket is kézben tartó motorsportfőnöke, Helmut Marko hangsúlyozza, nem fogják akadályozni a pilótát, ha menni akar.

“Igen, valóban maximálisan meg vagyunk elégedve Sebastian munkájával, de ha versenyzői állást kaphat valahol, nem fogunk az útjába állni” – szögezte le.

Míg Alguersuarit mostanában a Sauberrel hozták hírbe, Buemi kapcsán nem merült fel konkrét csapatnév, de Caterham például elég elképzelhető lenne.