Kapós lett Heikki Kovalainen, a finn pilótát az utóbbi hetekben összehozták a Sauberrel, Ferrarival és Lotusszal is. Közben a Caterham is szeretné megtartani a versenyzőt, a vele kapcsolatos híreket sokáig nem kommentálta a csapat. Szingapúrban most megtört a jég, bár Tony Fernandes kicsit odaszúrt a finnek, aki az időmérőn kikapott Vitalij Petrovtól és éppen csak megelőzte a Marussia pilótáit.

“Nagyon valószínű, hogy amin Heikki mostanában átment, az nem segített neki a pályán” – vélekedett a csapatfőnök. “De örömmel jelenthetem, hogy a tárgyalások megkezdődtek vele a hosszabbításról, az a célunk, hogy a következő néhány hétben pozitív fejleményekről számoljunk be.”

Fernandes nem véletlenül volt csendben eddig, Kovalainen menedzsere Szingapúrig állítólag nem állt szóba a csapattal. Martin Anayi eddig azon dolgozott, hogy Kovalainent más istállóhoz vigye, a Caterham vészmegoldásként jöhetett szóba. “Nem kedvelem igazán a menedzserét” – mondta Fernandes. “Ezzel együtt Heikkivel jó a kapcsolatom. Nem tudom, mihez kezd jövőre, de én nagyon-nagyon szeretném, ha maradna.” Amikor Fernandes először kötött megállapodást Kovalainennel, a finn még saját ügyeit intézte, azóta az IMG Motorsport gondoskodik róla.

Hosszú idő után a szingapúri időmérő után adott ki egyébként újra hivatalos sajtóanyagot a Caterham, ez sem véletlenül történt. “Az utóbbi futamokon szándékosan nem küldtünk ki semmit, mert őszintén szólva nem éreztük úgy, hogy a teljesítményünkkel kapcsolatban lenne bármi jelentenivalónk. A szingapúri időmérőn viszont láttam olyan biztató jeleket, amelyek segíthetnek a középmezőnyhöz való felzárkózásban.”