Fernando Alonso továbbra is vezeti a világbajnokságot, miután a Szingapúri Nagydíjon Lewis Hamilton kiesett, Sebastian Vettel nyert, a spanyol pedig a harmadik helyen tudott célba érni, de az előny egyre fogyatkozik.

Alonso jelenleg több mint egy győzelemnyivel, 29 ponttal áll a második helyre előlépett címvédő előtt, de mivel még hat futam van hátra, ennél több kell, ismerte el a Ferrari főnöke, Stefano Domenicali. Az olasz szerint gyorsabb autó, futamgyőzelmek kellenek.

“Kulcsfontosságú, hogy Fernandónak bizonyos körülmények mellett is erősebb autót adhassunk. Lehetővé kell tennünk számára, hogy egészen az idény végig futamokat nyerhessen, különben nagyon nehéz lesz megnyerni a címet” – mondta az olasz, aki szerint főképp a nagy leszorítóerőt kívánó pályákon kell javulni.

“Akkor csak a többiek problémáira hagyatkozhatnánk, pillanatnyilag pedig nem lenne helyes így beszélni. További futamgyőzelmek nélkül sem lehetetlen a bajnoki cím, soha ne mondd, hogy soha, de alapvető fontosságúnak tartjuk az újabb győzelmeket.”

Domenicali szerint a gyorsaság mellett a hajrában kiemelt fontosságú lesz a megbízhatóság is, ezt fényesen bizonyította Alonso monzai időmérős hibája, Button és Vettel monzai, Hamilton szingapúri kiesése.

“Az én szememben a megbízhatóság az egyik legfontosabb dolog az idény vége felé. Monzában voltak problémáink, Szingapúrban is lehetett volna, szóval meglátjuk, mi lesz, de ez kiemelt fontosságú. A pontok számítanak, a megbízhatósági problémákért pedig nagyon súlyos árat lehet fizetni. Ne feledjük, mostanra a motorok is kezdenek fogyni mindenkinél, fontos lesz, ki mennyit bír. Igazán, ez az aspektus szintén kulcsfontosságú.”