F1: Nem nyúltak Vettel győzelméhez 2 A Szingapúri nagydíj első biztonsági autós szakasza után az élen álló Sebastian Vettel dolga volt az újrarajtolás levezetése, ilyenkor mindig a vezető pilóta diktálja tempót, igaz, a távolságokra is figyelnie kell, nem húzhat el nagyon és nem tömörítheti össze a mezőnyt veszélyesen.

Az utóbbihoz hasonló hibát azért elkövetett Vettel, amikor a gumi- és fékmelegítés közben megugrott, majd hirtelen lassított annyira, hogy a mögötte haladó Jenson Button csak egy hajszállal tudta elkerülni a ráfutásos ütközést.

A díjkiosztó után az első két helyezettet be is idézték a versenybírók, hogy megvizsgálják a történteket, a végeredmény a levegőben lógott, azonban a pilóták meghallgatása és az adatok elemzése után stewardok úgy ítélték meg, hogy az eset semmilyen további lépést nem kíván, büntetést nem osztottak ki.

A döntés alapján a Szingapúri Nagydíj dobogója érintetlen maradt: 1. Vettel, 2. Button, 3. Alonso.

A versenybírók más ügyekben is döntöttek: Michael Schumacher tízhelyes rajtbüntetést kapott a Japán Nagydíjra  Jean-Eric Vergne felöklelése miatt. 

Mark Webber is kapott: neki bokszutca-áthajtásnak megfelelő utólagos 20 másodperces időbüntetést osztottak ki, amiért a pályán kívül előzte a sauberes Kobajasi Kamuit. Az ausztrál ezzel egy pozíciót veszített, az utolsó pontszerző hely a másik sauberesé, Sergio Perezé lett.

A Szingapúri Nagydíj végeredménye