F1: Hamiltonnak a szíve szakadt meg 2 Lewis Hamilton a monzai hétvége után Szingapúrban is elégedett lehetett, szombaton simán elcsaklizta a pole-t az addig favoritnak látszó Sebastian Vettel orra elől, majd a versenyen is magabiztosan vezetett, a 23. körben azonban sebességváltó-hiba miatt ki kellett állnia.

A bajnokságban számára aranyat érő 25 pont helyett nulla jutott, míg az éllovas Fernando Alonso újabb 15 egységet gyűjtött. Hamilton Szingapúr után a másodikról a 4. helyre csúszott, hátránya 52 pontra nőtt a ferrarissal szemben, de nem adja fel.

“Most már rendben vagyok, de a szívem szakadt meg, amikor az autó leállt. Simán vezettem, kézben tartottam a távolságot, ha kellett volna, jobban is tudtam volna nyomni, megvolt hozzá a tempóm. Azt hiszem, ma lazán győzhettem volna” – mondta. “Azonban nem így alakult. A Red Bullnál jó munkát végeztek, és persze Jenson is. Még hat futam van hátra, ezután is hajtani fogok. Meg kell nyernem a maradékot. Nem adom fel, a végéig nyomni fogom. Ez most jócskán megnehezíti a dolgom, de ahogy mondtam, még hat futam van.”

Hamilton Twitteren egy Martin Luther King-idézettel summázta a helyzetét: Az ember végső mércéje nem az, hol áll a kényelmes helyzetben, hanem az, hol áll a bajban, a kihívások idején. “Ámen!” – tette hozzá a mclarenes.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nagyon hasonlóan nyilatkozott:

“Sebességváltó-hiba. Az okot nem tudjuk, valószínűleg a differenciálművel történt valami. Nagyon elkeserítő. Lewisnak nagyon jó volt a tempója, vigyázott a gumikra, mindent megtett, ami a győzelemhez kell. Elkeserítő ez az este. Kemény, de még mindig van hat futam, tudjuk, hogy az autónk jó, a csapat erős. Szuzukában folytatjuk a harcot – egészen más pálya, reméljük, ott is erősek leszünk!”

Hamilton ugyan harcosan beszél, de egyesek máris azt beszélik a paddockban, hogy a Szingapúri Nagydíj végleg eldönthette a jövő kérdését, Michael Schumacher hibája és a 2008-as bajnokot cserben hagyó McLaren eredménye, hogy a pilóta 2013-ban a Mercedesnél folytatja majd.