F1: Balesettel zárult az utolsó edzés 2 Az alkonyatban lezajlott a Szingapúri Nagydíj utolsó, harmadik szabadedzése a Marin Bay pályán, ahol a pénteki nap után újra Sebastian Vettel volt a leggyorsabb.

Az egyórás gyakorlás végső eredményei azonban nem 100 százalékosak, már ami az időmérős kilátásokat illeti, ugyanis az edzés a tervezettnél két perccel korábban piros zászlóval zárult, amikor Vitalij Petrov a falnak verte a Caterhamjét, majd a bokszutca bejáratánál a beláthatatlan kanyarban állt le az autója.

Vettel eddigre már ment pár gyors kört – és tempója alapján valószínűleg így is, úgy is az élen zárt volna -, de Lewis Hamilton például épp csak megkezdte a szuperlágyas sprinteket, Fernando Alonso a bokszutca végéről már ki se ment, ahogy Jenson Button és Mark Webber sem próbálkozott. Az ausztrál jelentős időt veszített egyébként, amikor a lelátó alatt a korlátnak verte a Red Bulljobb hátulját és a csapat a garázsban vizsgálta az esetleges sérüléseket.

Majdnem ugyanígy hibázott a sauberes Sergio Perez is.

A Mercedes és a Lotus továbbra sem tűnik elég gyorsnak, a kvalifikáción a két mclarenes és Alonso jelenthet majd csak veszélyt a favoritnak látszó Vettelre. Érdemes lesz odafigyelni a Force Indiákra is, megkavarhatják a top10-et.

A Szingapúri nagydíj időmérője 15 órakor kezdődik.

Szingapúri Nagydíj, 3. szabadedzés, Marina Bay, 2012.09.22.