F1: Alonso a dobogóra készül 2 Fernando Alonso a hétvégét megelőzően arról beszélt, hogy a következő három futamot megnyerve szeretné teljesen biztonságosra növelni a pontversenyben meglévő előnyét, a terv azonban nem alakul a legjobban, hiszen a Szingapúri Nagydíj időmérőjén csak az 5. rajtkockát szerezte meg a spanyol.

Az éllovas ezzel együtt nincs nagyon elkeseredve, a dobogót is lehetségesnek látja, így is értékes pontok menthetők a legveszélyesebb riválissal, a pole-ból rajtoló Lewis Hamiltonnal szemben.

“Azt hiszem, örülhetünk ennek az eredménynek, mert egész hétvégén küszködtünk. Nem voltunk elég gyorsak a szabadedzéseken és most nem voltunk elég gyorsak az időmérőn sem. Azt hiszem, a McLarennek nem volt ellenfele, ami a pole-t illeti” – mondta.

“Az 5. helyről, a belső ívről rajtolva azonban eséllyel lehet küzdeni majd a dobogóért, azt hiszem, ezen a hétvégén ez lehet a maximális cél. Úgy gondolom, hogy a stratégiával jól lehet majd dolgozni holnap. Tavaly is láttuk, hogy komoly probléma itt a gumikopás, vigyázni kell majd az abroncsokra, figyelni kell a rajtra és a bokszkiállásokra.”

“Sok dolog beleszólhat majd a versenybe holnap, például az időjárás is, folyamatosan azt hallani, hogy jöhet egy zivatar. Majd meglátjuk holnap!”

Alonso pillanatnyilag 179 ponttal vezet a bajnokságban, míg Hamilton 142 ponttal második. Ha a rajthelyekkel megegyező pozícióban futnának be vasárnap éjszaka, a ferraris előnye 22 pontra (189-167) csökkenne.