F1: A McLarennél félnek az első kanyartól 2 Lewis Hamilton magabiztosan szerezte meg az első rajtkockát a Szingapúri Nagydíjon, az angol egy pillanatra sem veszítette el a fókuszt a kvalifikáción. Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke szerint hibátlan teljesítményt nyújtott az angol, amelyben szerepet játszhatnak a jövőjéről szóló pletykák is.

“A két héttel ezelőtti monzai eredmény jót tett Lewis önbizalmának, szerintem felismerte, hogy ez a világbajnokság megnyerhető” – mondta Whitmarsh. “Most minden lehetséges pontot meg akar ragadni. Nagyon valószínű, hogy a jövőjéről szóló találgatások is segítettek neki abban, hogy csakis arra koncentráljon, amire kell: a versenyautó vezetésére, ami nagyon jó dolog.”

“Lewis egész hétvégén erős volt, valóban nagyszerű munkát végzett. Ráadásul egy olyan pályán, ahol milliméterre pontosnak kell lenni.” Whitmarsh csak amiatt aggódik, hogy Hamilton mellől Pastor Maldonado indul majd, a két forrófejű pilóta legutóbb Valenciában akadt össze.

“Rögtön arra gondoltam, hogy rázós lesz, ha Pastor lesz belül az első kanyarban. De reméljük, hogy minden jól megy majd, Lewis tempója megvan ahhoz, hogy megnyugtató előnnyel forduljon el. Remélhetőleg ki tudunk maradni minden balhéból és jó versenyt futunk. Pastort nem szabad alábecsülnünk, Barcelonában is megmutatta, hogy képes versenyt nyerni. Hosszú lesz a holnapi nap és hiba nélkül kell végigcsinálni.”

Hamilton csapattársa, Jenson Button a negyedik helyről rajtolhat holnap, neki nem volt túl jó napja. “Összességében nem olyan rossz ez, de nem olyan jó, mint a csapattársam helyezése” – értékelt Button. “Egész hétvégén szenvedtem, hogy összerakjak egy jó kört, ennyire futotta. Remélem, a problémák nem ismétlődnek meg a holnapi versenyen.”