A Szingapúri Nagydíjat idén ötödik alkalommal rendezik, a verseny eredeti szerződése az idei évig élt. Korábban a délkelet-ázsiai városállam jelezte, hogy a hosszabbítás nem lesz egyszerű, ugyanis sokallják a rendezési díjat, még tegnap is csak “lehetőségként” beszéltek a folytatásról, a futam az előzetes 2013-as naptárban is feltételesen szerepelt.

Ehhez képest igen gyorsan rendeződött a kérdés, ma ugyanis bejelentették, hogy sikerült megalkudni az F1 uraként emlegetett Bernie Ecclestone-nal, a Szingapúri Nagydíj rendezése további öt évre biztossá vált, az új szerződés 2017-ig tart.

“A tárgyalások eltartottak egy darabig, mert mindkét félnek konkrét elvárásai voltak. A szingapúri kormányzat részletesen elemezte a folytatás hasznát és költségeit.  Az F1 jót tett Szingapúrnak, tovább erősítette a világvárosi imázsunkat és Szingapúr is hasznos a Forma-1-nek, különleges és népszerű versenyt ad a sportágnak” – mondta Szingapúr ipari és kereskedelmi minisztere.

“További öt évig itt leszünk. Mindannyian imádunk ide jönni, ezért nem volt könnyű a tárgyalás” – utalt Szingapúr erős alkupozíciójára Ecclestone.

Elemzések szerint a Forma-1-es futam körülbelül 140 millió dolláros bevételt jelent a szingapúri nemzetgazdaságnak, ez pedig jelenleg nem sokkal több, mint a verseny díja és a rendezéssel járó összes további költség. A kormányzat a jövőben igyekszik majd a szervezés racionalizálásával javítani az arányon.