Sebastian Vettel Valenciában és Monzában is generátorhiba miatt esett ki, az alkatrészt az olasz Magneti Marelli szállítja a Renault-nak. Mivel a generátorhibák miatt elúszhat a vb a Red Bull számára, Dietrich Mateschitz a német sajtóban célzott arra, hogy a Renault-nak beszállítót kellene váltania, de Sebastian Vettel is egyetértett a felvetéssel.

“Tény, hogy egyik napról a másikra nem lehet beszállítót váltani, de akár ezt az opciót is fontolóra kell venni” – jelentette ki Vettel. A Renault ugyanakkor hosszú távú, sikeres kapcsolatot épített ki a Magneti Marellivel, erre tekintettel pedig nem áll szándékában beszállítót váltani.

“Először is, Dietrich személyesen tőlem soha nem kért ilyet” – nyilatkozta a Renault vezető versenymérnöke, Remi Taffin. “Ha valóban ezt mondta, lelke rajta, de úgy lenne fair, ha megbeszélnénk. Jelenleg nem tervezzük a Marellivel való kapcsolat megszakítását, éppen ellenkezőleg: minden lehetséges opciót vizsgálunk, azt is, hogy kifejlesztünk néhány új alkatrészt.”

“A Marellivel nagyon jól megy a közös munka, Monza óta a mi bázisunkon, Viryben dolgoznak a generátorokon. Rövid távon csakis a folytatás jöhet szóba.” A Magneti Marelli motorsport-igazgatóját meglepte Mateschitz kérése. “Nem akarom kommentálni, mert nem is értjük a nyilatkozatot” – mondta Roberto Dalla. “Minden, általunk elvégzett vizsgálat azt mutatja, hogy az alkatrész nem volt hibás. Úgy tűnik, hogy kivételes mechanikai erőhatásoknak volt kitéve és emiatt ment tönkre.”

Nemcsak a Renault-nak, hanem több más motorgyártónak is szállít generátorokat a Magneti Marelli, a cégre mástól még nem érkezett panasz. “Egy dolgot ígérhetek, hogy meg fogjuk oldani ezt a problémát” – fogadkozott Taffin.