F1: Alonso három futamot akar nyerni 2 A hétvégi szingapúri Nagydíjjal megkezdődik a 2012-es idény hajrája, jön az utolsó hét, tengerentúli futam. Fernando Alonso továbbra is kellemes, de nem biztos előnnyel vezet a pontversenyben, célja, hogy a lehető leghamarabb akkorára növelje a távolságot, hogy a végén már ne kelljen aggódnia.

“A következő két-három versenyen meglehet a lehetőségünk a támadásra. Itt, Japánban és Koreában a győzelem, az előny növelése lesz a cél. A lehető legtöbbet meg kell szerezni ebből a 75 pontból” – mondta a hétvége előtt.

“A monacói és kanadai utcai pályán versenyképesek voltunk, itt is igyekszünk majd mindent beleadni, mert tudjuk, hogy mennyire fontos a pole. Tény, hogy a McLaren nagyon jó formában van, az utóbbi pár futamon ők váltak a favorittá, de nem érzek nyomást. Szoros, de én vagyok az egyetlen, akinek még a hiba vagy a kiesés is belefér.”

Alonso ezzel együtt nem szeretne pontokat veszíteni, a McLarentől, pontosabban Lewis Hamiltontól nagyon is tart. Az ellenfelek közül rá akar koncentrálni.

“Több csapat is erős és még sok esélyes van, talán öt-hat pilóta is harcban áll még a címért. Lewis pillanatnyilag a második, én pedig már február óta mondom, hogy talán őt tisztelem a legjobban, mert tudom, hogy mire képes, akár jó, akár rossz autója van.”

“A stratégia szempontjából szinte lehetetlen öt pilótával tervezni, teljesen más időpontokban cserélhetnek kereket, szóval a futamon a bajnokságban legközelebb álló pilótával kell számolni, ez pedig jelenleg Lewis. A McLaren nyerte az utóbbi két versenyt, itt is ők a favoritok. De remélhetőleg megtörhetjük az uralmukat! Hoztunk pár új alkatrészt, bízunk benne, hogy jól teljesítünk majd itt és a következő két futamon is.”