A 2012-es pilótapiacnak három kulcsfigurája van, Felipe Massa ferraris jövője, valamint Lewis Hamilton és Michael Schumacher maradása vagy mozdulása körül forog minden. Hamiltont két hete hírbe hozták a Mercedesszel és eddig nem volt világos, hogy vajon az esetleg visszavonuló Schumacher vagy mondjuk Nico Rosberggel cserélne helyet, ha átigazol.

A Hamiltonnal évtizedes barátságot ápoló Rosberg azt állítja, ő biztosan nem mozdul, 2013-ban is a Mercedesnél versenyez majd: “Én biztosan maradok az ezüst nyilakkal, jövőre szeretnék több futamot is nyerni” – szögezte le a DAPD hírügynökségnek.

A fiatalabb német egyébként szívesen látná maga mellett Schumachert jövőre is, de ő maga sem tudja még, mit hoz a jövő.

“Szerintem helyes lenne, ha maradna. Jóban vagyunk, jó a kettőnk közötti versengés, Michael még mindig nagyon-nagyon magas szinten teljesít, igazi kihívás ellene versenyezni. Jól visszük előre a csapatot. De nem sok minden történik, amíg Schumacher, Hamilton vagy Massa azt nem mondja, hogy biztosan itt vagy ott leszek.”

Rosberg az idei Kínai Nagydíjon végre megszerezte F1-es pályafutása és egyben a Mercedes első újkori győzelmét, az idény elején még halvány bajnoki esélyesnek is számított, de mostanra elfogadta, hogy nincs harcban.

“Számunkra az idény már eldőlt abban a tekintetben, hogy tudjuk, nem nyerhetjük meg a címet” – mondta.

A mercedeses ugyan nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a címvédő Sebastian Vettel a maradék hét futamon még visszakapaszkodhat az élre, de igazából az éllovas Fernando Alonsót tartja a favoritnak, igaz, a legnagyobbak közé még nem sorolná a spanyolt.

“Alonso mögött a többiek hibázgatnak vagy az autójuk romlik el, ő viszont nagyon stabil versenyző. Nagyon jó esélye van a bajnoki címre. A legnagyobbak? Schumacher, Senna, Fangio – és ennyi.”