Nem teljesen nyugodtan utazik a Red Bull Szingapúrba, a csapat tart attól, hogy a monzai generátorhiba esetleg megismétlődik. Általános jellegű problémáról lehet szó, mert a Pirelli 2010-es Renault-jában is tönkrement az alkatrész, ami lehet ugyan véletlen egybeesés is, de ettől nem fognak jobban aludni a Red Bull és a Lotus illetékesei.

Miközben a Red Bull egyelőre vezeti a konstruktőri pontversenyt, az egyéni pontverseny első három helyezettje között nincs pilótája. “Alapvetően ott vagyunk, ahol lennünk kell” – tárta szét a karját Sebastian Vettel, elismerve, hogy a Red Bull jelenleg ennyit tud. Az RB8-as a gyors spái és monzai pályán sem volt az igazi, de ami ennél is nagyobb talány a Red Bull számára, hogy a jól sikerült szabadedzések után miért lassú az autó az időmérőkön. “Erre egyelőre nem találtuk meg a választ” – ismerte el Christian Horner csapatfőnök.

A szingapúri futamtól ezzel együtt újra jó szereplést vár Mark Webber, a lassú utcai pálya kedvezhet a Red Bullnak. “Volt már néhány jó eredményünk Szingapúrban” – mondta az ausztrál. “Nagyon nagy kihívást jelentő pályáról van szó, amelyen jól működhet az autónk. Idén jól szerepeltünk az utcai helyszíneken, úgyhogy bízom benne, hogy az autó ismét jó arcát mutatja majd.”

Sebastian Vettel szerint hihetetlen hangulata van az éjszakai versenynek. “De nemcsak ezért szeretem Szingapúrt, a pályán is remek versenyezni, részben az óra járásával ellentétes irányban való körözés miatt” – fogalmazott Vettel. “Nem állunk át helyi időre, maradunk az európain – még mindig szokatlan számomra, hogy délután kettőkor kelünk.”