F1: Grosjean Räikkönent figyelte Monzában 2 Romain Grosjean a Belga Nagydíj rajtjánál komoly balesetet okozott, a versenybírók pedig példás – és már-már példátlan – szigorral ítélték meg az esetet, a lotusost egy futamra eltiltották. A fekete-arany autót a csapat tartalékosa, Jerome D’Ambrosio kapta, Grosjean pedig csak a garázsból és a pitwallról figyelhette az eseményeket. Igyekezett ezt is a hasznára fordítani.

“Azt hiszem, számomra Monzában a legfontosabb az volt, hogy a garázsban maradva is éreztem a csapat támogatását. Igazán jólesett, pilótaként pont erre van szükségünk. Egy család vagyunk, sokat jelentett ez a számomra.”

“Ezen kívül nagyon hasznos volt a pitwallon töltött idő, az adatok mérnökökkel közös kielemzése. Egészen más nézőpontból is láttam, hogyan működik az autó, hol vannak a különbségek, min lehet még javítani. Kimitől is sokat tanulhatok még, hatalmas tapasztalata van. Csapattársként komoly kihívást jelent, de egyben nagyszerű is. Kihívás, mert nagyon gyors és olyan képességei vannak, amiket nekem még fejlesztenem kell. De nagyszerű, mert jó példát nyújt számomra azt illetően, hogyan kell fejben átkapcsolni a versenyhétvégére és csak a munkára koncentrálni” – magyarázta a tanulságokat.

“Bár nem ültem az autóban, azt hiszem, a monzai hétvége a lehető legjobb felkészülés volt Szingapúrra.”

A csapatfőnök, Eric Boullier is egyetértett a pilótával: “Romain jó hangulatban van. Monza nem volt könnyű a számára, de pozitívumai is voltak az élménynek. Például szorosan követte Kimi hétvégéjét, biztos vagyok benne, hogy ellesett pár hasznos trükköt. Most pedig, hogy a dolgok visszatérnek a normális kerékvágásba, le is zárhatjuk az ügyet.”