F1: Jobb Grosjeant ígér a Lotus-főnök 1
F1: Jobb Grosjeant ígér a Lotus-főnök 2

F1: Jobb Grosjeant ígér a Lotus-főnök

F1: Jobb Grosjeant ígér a Lotus-főnök

F1: Jobb Grosjeant ígér a Lotus-főnök 8
F1: Jobb Grosjeant ígér a Lotus-főnök 9
F1: Jobb Grosjeant ígér a Lotus-főnök 10
F1: Jobb Grosjeant ígér a Lotus-főnök 11
F1: Jobb Grosjeant ígér a Lotus-főnök 12
Fotó megosztása:
F1: Jobb Grosjeant ígér a Lotus-főnök 13 Miután az Olasz Nagydíjon csak tétlen szemlélő volt Romain Grosjean, a spái rajtbaleset okozása miatt kapott büntetés letöltését követően Szingapúrban már újra autóba ül majd.

Az F1-es szereplők és véleményformálók többsége kimondottan szigorú, de igazságos büntetésnek tartotta a francia pilóta eltiltását, a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier szerint pedig hasznos is volt a kényszerpihenő, fejben sokat segít Grosjeannak az eset:

“Sokat beszélgettünk a dologról, és bizonyos értelemben ez volt a legjobb a számára. Ugyanolyan gyors marad, amikor visszatér, de szerintem erősebb is lesz. Nagyobb lesz az önbizalma, miután átbeszéltük és kijavítottuk a problémákat, csak jobb pilóta lesz.”

Boullier visszatekintve csak méltatni tudta a Monzában Grosjean helyére beültetett tartalékost, Jerome D’Ambrosiót, aki a látszat ellenére kimondottan jól végezte a dolgát, mindössze peches volt.

“Azt hiszem, nagyon stabilan dolgozott. Egy kicsit bosszantó számára, hogy az eredményeken nem látszott, de ha megnézzük az adatokat, nagyon szép hétvégét rakott össze. A futam elején elszállt a KERS-e, emiatt jelentős időt veszített minden körben, de a tempóját tekintve hozta jó néhány élmenő formáját, ha tekintetbe vesszük, hogy 10 hónapja nem versenyzett, akkor nagyon is meggyőző munkát végzett most.”