F1: Schumi is kinézett a tesztre 2 Mindegy, miben ül, Jules Bianchi a leggyorsabb – a francia pilóta a Ferrari, a Mercedes és a Force India közös magny-cours-i tesztjének második napján is az élen zárt.

A tegnap még a Ferrarit vezető  versenyző ma elsődleges kenyéradója, a Force India autójába ült át, másfél másodpercet javított idején, ami így csak két századdal maradt el az utolsó, 2008-as Francia nagydíjon Kimi Räikkönen által futott pole-tól. Bianchi 117 kört tett meg.

Ahogy a silverstone-i alakulat előző tartalékosai, Paul di Resta és Nico Hülkenberg, úgy Bianchi is eséllyel pályázik az állandó versenyzővé való előléptetésre, így a mostani szereplés biztosan nem válik kárára. A Force Indiába holnap a GP2-es venezuelai fiatal, Rodolfo Gonzalez ül majd.

A Mercedesnél az angol Sam Bird folytatta a csapat új aerodinamikai csomagjának tesztelését, a dupla-DRS és a Coanda-kipufogó kipróbálását, összesen 125 kört ment, legjobbja egy másodperccel maradt el a Force Indiáétól. A fejlesztési munka jelentőségét mutatja, hogy Michael Schumacher személyesen is kilátogatott a pályára ma délelőtt, első kézből informálódott az elemekről Birdtől és a mérnököktől.

Ha a Mercedesnél úgy ítélik, hogy kielégítőek az első két nap eredményei, akkor holnap az eddig csak a szimulátoron dolgozó egykori Red Bull-tartalékos, Brendon Hartley vezeti majd a W03-ast.

A Bianchi által hátrahagyott F2012-est a Ferrari pilótaakadémiájának egy másik tagja, a 2010-es Superleague-bajnok Davide Rigon vezette. Az olasz volt a legszorgalmasabb szerdán, közel két és egyharmad versenytávot, 163 kört teljesített.

A teszt holnap zárul.

1. Jules Bianchi, Force India – 1:16,467
2. Sam Bird, Mercedes AMG – 1:17,482
3. Davide Rigon, Ferrari – 1:17,925