Sebastian Vettel a hatodik helyet szerezte meg az Olasz Nagydíj időmérő edzésén, de Paul di Resta büntetése miatt az ötödik helyről rajtolhat. “Meglehetősen elégedett vagyok az eredménnyel” – mondta Vettel. “Az utolsó köröm lehetett volna egy kicsit gyorsabb, de nem biztos, hogy ez helyezésben is hozott volna pluszt. Próbáltam szélárnyékot fogni az utolsó körömben, ami elég hasznos, ha valaki nem elég gyors az egyenesben.”

“Számunkra ez volt ma a maximum. Ha a mezőny elejét nézzük, túl nagy a hátrányunk, de egész hétvégén nem voltunk elég gyorsak. Szóval ez a helyezés nagyon, nagyon jó. Meglátjuk, hogy holnap mire leszünk képesek, a versenytempónk jobbnak ígérkezik. Ezzel együtt nehéz lesz tartani a McLarent és a Ferrarit, nagyon versenyképesek voltak és a Mercedes is gyors. Nehéz lesz legyőzni őket, de meg fogjuk próbálni.”

“Természetesen jobb, hogy Fernando mögöttem van. Nem tudom, mi történt vele, de nekünk magunkra kell koncentrálnunk. Ez egy nehéz hétvége számunkra, de a versenytempóra építhetünk. Közelebb vagyunk az elejéhez, mint amire számítottunk, meglátjuk, milyen helyezés sül ki a holnapi versenyből.”

Mark Webber az egész időmérőn szenvedett, nem is jutott tovább a Q2-ből. Az ausztrál csak a 11. helyet szerezte meg, de számított erre. “Nem nagy meglepetés, ott kötöttem ki, amivel számoltunk” – vallotta be Webber. “Már régóta nem álltunk a pole-ban, viszont Seb és köztem egy ideje elég szoros a verseny.”

“Most neki jött ki jobban, de ha egy kicsit több tapadásom van, gyorsabb is lehettem volna. A végsebességünk alapvetően nem rossz, de a kanyarokban rengeteg időt veszítünk.”