Sebastian Vettel második címvédése sokkal nehezebben alakul, mint az első tavaly, a német mindössze egyszer győzött, igaz, a további jó eredményekkel az élmezőnyben van.

Vettel a múlt hétvégi Belga Nagydíjon a pontverseny második helyére kapaszkodott, miután a 11. helyről rajtolva végül másodikként ért be, az éllovas Fernando Alonso pedig nullázott. A német pilóta hátránya 42-ről 24 pontra csökkent, de a Red Bull-os azt mondja, igazából nem törődik az állással, csak arra koncentrál, hogy a további nyolc futamon jól menjen.

“A nyári szünet előtt megnéztem a bajnokság állását. Pillanatnyilag nem nagyon izgatnak a pontok, persze a bajnokság sorsa érdekel, jó hallani, hogy javult a helyzet. Fernando nem ért célba, előfordul az ilyesmi, de én csak magammal törődöm. Ahogy mondtam, nem nagyon izgatnak a pontkülönbségek, hiszen még nagyon sok futam van hátra, és ahogy Spában az első kanyarban láthattuk, nagyon gyorsan változhatnak a dolgok. Ilyen a versenyzés” – mondta a bajnok.

A Belgium előtt a második helyen álló csapattárs, Mark Webber a futamot követően a harmadik pozícióba csúszott, hátránya viszont csökkent, 40 helyett 32 pontra van Alonsótól. Az ausztrál veterán azonban csapattársához hasonlóan nem a táblázatot figyeli, szerinte is korai a matekozás.

“Pillanatnyilag nagyon szoros az élmezőny. Fernando veszített az előnyéből, ez pedig jó a számunkra. A helyezés nem igazán számít, inkább csak a pontszám. Mindegy, hogy éppen második, harmadik vagy negyedik vagyok, a lényeg, hogy lőtávolban legyek. Számomra és a többiek számára is nyitott még minden, sok futam van előttünk.”