F1: Räikkönen nem megy sehova 2 Bár sokan nem erre számítottak, Kimi Räikkönen Forma-1-es visszatérése igazi sikersztori lett, a 2007-es bajnok két év kihagyás után versenyképes, a Lotusszal sorra gyűjti a dobogós helyezéseket, a Belga Nagydíj után már a bajnokság negyedik helyén, az éllovas Fernando Alonso mögött mindössze 33 ponttal lemaradva áll.

A nyári szünet előtt, a Magyar Nagydíj hétvégéjén felröppent, hogy Räikkönent esetleg visszahívnák a Ferrarihoz 2013-ra, hogy az egykori bajnokuk pótolja az eredménytelen Felipe Massát és a finn egyelőre nem is kötelezte el magát nyíltan a Lotus mellett, amikor a jövőről kérdezték. A találgatásoknak tehát van tere, de a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier szerint értelme jóval kevesebb.

“Kétéves szerződése van velünk, ennyi a történet. Rizikós volt ennyire szerződni, mert két év kihagyás után sose lehet tudni, főképp, ha megnézzük, másoknak hogy alakult a visszatérése. De szerencsére megtaláltuk a hangot Kimivel, megértettük, hogy miért lehetett vele nehezebben dolgozni korábban, miért viselkedhetett így vagy úgy. Mi egyértelműen olyan környezetet építettünk fel neki, amiből táplálkozhat” – indokolta a főnök a Daily Mailnek, hogy miért is érdemes maradnia Räikkönennek.  

“Kimi egy egyéniség, megvan a saját karaktere, mi pedig tiszteletben tartjuk ezt. Nagyon is összeszedett tud lenni, képes a munkára koncentrálni. Igazi profi, sokat tud nyújtani. Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen túl sok zavaró tényező a környezetében, és akkor örömmel versenyez. Ha pedig örömmel versenyez, akkor hozza az eredményeket is.”

Világos, hogy Räikkönent megkedvelték Enstone-ban, a korábbi kedvenc, a 2011 elején súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica azonban már csak a múlt.

“Hónapokkal ezelőtt megszakította velünk a kapcsolatot. Egyáltalán nem tudok tippelni vele kapcsolatban semmiről, ugyanis már nem beszélünk” – mondta Boullier, amikor a lengyel esetleges visszatéréséről kérdezték.