F1: Schumi többet szeretett volna 2 Ahogy köztudott, Michael Schumacher a hétvégén 300. Forma-1-es versenyén indult Spában. A hétszeres bajnok az időmérőn csak a 13. lett, de a rajtbaleset után jócskán előrébb lépett, a csapat pedig egykiállásos stratégiával igyekezett minél többet kihozni a versenyéből.

Míg Jenson Button és Sebastian Vettel számára ez járható út volt, Schuminál nem vált be. Egészen a 2. helyig kapaszkodott, de végül be kellett vállalnia egy újabb kiállást, a futam záró szakaszában pedig műszaki hiba is hátráltatta, végül 7. lett.

“Kockáztattunk a versenystratégiámmal, az elején jónak is tűnt, egész jó köridőket hoztam. De Ricciardo ellen eléggé elhasználtam a gumikat, ez pedig kikényszerítette a második kiállást. Azt hiszem jó döntés volt, az utolsó körökben újra harcoltam, de ennek az vetett véget, amikor elszállt a hatodik sebességfokozatom” – mondta.

“Élveztem a 300. nagydíjamat, csodálatos volt az élen küzdeni, de szomorú, ha végül nem sikerül hozni az eredményt” – tette hozzá.

“De ha úgy nézzük, eseménydús, izgalmas és sokkal jobb volt, mint amire a verseny előtt számítottam. Igen, jó néhány autó kiesett, de nekem szerencsésen jött ki. Ha azt nézzük, kik vannak előttem és kik mögöttem, a hetedik hely nagyjából reális” – összegzett a korábbi hatszoros spái győztes.

A jubileumi verseny után arról is megkérdezték Scumachert, hogy az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone miért búcsúztatta őt, majd miért visszakozott, amikor a hétszeres bajnok esetleges visszavonulásáról tudakolták a véleményét.

“Nos, ő is kérdezte, hogy megyek-e, én pedig tegnap megmondtam neki, hogy még én magam sem döntöttem, szóval semmi újat nem tudok mondani.”

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg nem szerzett pontot, szerinte kockázatos volt az egykiállásos taktika. “Túl sok rizikót vállaltunk” – bírált a 11. helyen zárt német. “Egy ideig úgy tűnt, végig tudok menni, de a 34. körben muszáj volt kiállnom. Próbáltam támadni az utolsó körökben, de nem sok sikerrel.”