Nem elég, hogy váltócsere miatt Mark Webber öthelyes rajtbüntetés tudatában vágott neki a Belga Nagydíj időmérőjének, a vb-második a Red Bull versenyképtelensége miatt is bosszankodhatott. Az ausztrál csak a hetedik helyet szerezte meg, vagyis a 12. helyről rajtolhat holnap.

“Csalódás az eredmény, sokkal előrébb szerettünk volna kerülni” – mondta Webber. “A pole volt a célunk, így a hatodik helyről indulhattam volna. Nagy kihívás előtt állunk, pláne, hogy szokatlan arcok kerültek előre.”

“Igazság szerint nem voltunk elég gyorsak az első sorhoz. Úgy érzem, mindent kihoztam abból, amivel jelenleg gazdálkodhatunk. A végeredményre pillantva egyértelmű, hogy nem elég, amit jelenleg tudunk.”

Rosszabbul járt a címvédő Sebastian Vettel, aki már a Q2-ből sem jutott tovább, 11. lett. “Túl lassúak voltunk. Bárcsak tudnám, miért!” – reagált Vettel. “Délelőtt nem mentünk rosszul, de délután minden rosszul sikerült. Sok mindent kipróbáltam, de az idők csak nem akartak javulni.”

“Tulajdonképpen rendben volt a köröm, de nem volt elég gyors. Tudom, hogy képes vagyok javulni, és a pontokat végül is holnap osztják. Monacóban rosszabb lenne egy ilyen eredmény, talán előnyt is jelent majd, hogy szabadon dönthetünk a gumikról. Holnap bármi megtörténhet.” Vettelt egyébként 10 ezer euróra büntették, mert az utolsó szabadedzésen rajtgyakorlatokat végzett a bokszutcában.