Felipe Massa ferraris szerződése az év végén lejár, a brazil eddigi teljesítménye pedig nem indokolja a megtartását, az éllovas Alonso 164 pontjával szemben ő csak 25-öt gyűjtött, ami még a másodhegedűsi szerephez is kevés.

Massa ezzel együtt Spában arról beszélt, hogy “teljesen más” hajrát szeretne, mint az idény első fele, szeretné megmutatni a Ferrarinak, hogy nála jobb jelölt úgy sincs a helyére.

“A célom? Az hogy teljesen más legyen az idényem második fele, mint az első. A jövőmről nem tudok mit mondani, de amúgy a további futamok a fontosak. Csakis arra koncentrálok, hogy erős futamaim legyenek, jó eredményeket hozzak, mert ezek a legfontosabbak, amikor a szerződésem lejár. Én szeretnék maradni, de egyelőre semmi sem biztos.”

Olyannyira nem, hogy egyesek szerint a Ferrarinál már el is dőlt, hogy Massát elküldik az év végén, a SkySports tudósítója, Ted Kravitz kiemelte, hogy ma, a Belga Nagydíj edzésén a csapatfőnök, Stefano Domenicali gyakorlatilag csak Alonsóval foglalkozott, hozzátette azonban, hogy egyelőre a paddock is megosztott a spekulációk terén.

“Olaszországból olyat is hallani, hogy a Ferrarinál arra jutottak, tényleg nem lehetne jobb pótlást találni, de elképzelhető, hogy ez csak ködösítés és tényleg lecserélik. A paddockban sokan találgatják, hogy ki lehet az utód, Hülkenberg, di Resta vagy épp Perez, és valószínűleg ez  csendesítette el a Schumacher esetleges utódlásával kapcsolatos találgatásokat is, amelyek szerint Hülkenberg vagy di Resta a Mercedeshez menne.”

Di Resta egyébként már hónapok óta “képben van” a Ferrarinál és a Mercedesnél is, a Force India skótja azonban egy ideje egy kicsit “beragadt”, hiszen nyáron megvált addigi menedzserétől, Anthony Hamiltontól, és még nem talált új segítőt.

“Sokat gondolkodtam, jó volt ez a kis szünet, hogy áttekintsem a helyzetemet és azt, hogyan tovább” – mondta di Resta Spában. “Rendeznem kell majd ezt a kérdést, amikor megfelelőnek érzem az időt, meg is teszem. Egyelőre jól megvagyok, de hamarosan döntenem kell a továbbiakról, a lehetőségeimről, a pályán és azon kívül is. Nehéz megmondani, mikor lesz ez, de azért hamarosan. Azt mondtam magamnak, hogy az augusztust a pihenésre szánom és utána megyek bele ezekbe.”

Amikor di Restát a konkrét F1-es jövőről, a Force Indiáról, a Ferrariról és a Mercedesről kérdezték, lakonikusan felelt: “Korábban azt mondtam, nem beszélünk a szerződésekről, ez a csapat álláspontja is, szóval erről nem fogok beszélni.”

Ha a skót nyíltan nem is mond semmit, azért bizonyos dolgok arra engednek következtetni, hogy a Force Indiánál legalábbis számolnak di Resta vagy épp Hülkenberg távozásával, ugyanis a hírek szerint a Marussiánál idén viszonylag meggyőző bemutatkozóidényt teljesítő Charles Pic is tárgyal a silverstone-i alakulattal 2013-ról.

A francia RMC értesülései szerint az ifjoncot évi 7 millió euróval támogató Lagardere elégedetlen a Marussia nyújtotta lehetőséggel, a pilótát és a pénzt szívesebben látnák egy versenyképesebb csapatnál. A korábban Mika Häkkinen ügyeit intéző Didier Cotton Pic nevében a hétvégén Belgiumban tárgyal a Force Indiával és a Sauberrel, de állítólag a Caterham is érdeklődik a francia iránt.