Nehéz olyan pilótát találni a jelenlegi mezőnyben, aki ne rajongana a belga pályáért, a Red Bull duója is szívesen ül autóba Spában. “Spa a legjobb helyszín, ahol a szünet után versenyezhetünk” – mondta Mark Webber. “A pilóták számára igazi jutalom Belgiumban hajtani, a pálya jó ideje változatlan és különleges karaktere van.”

“Az Eau Rouge nagyszerű része a pályának, a nézők imádják innen figyelni az autókat. Én is csak bátorítani tudok mindenkit, hogy egyszer a saját szemével győződjön meg arról, milyen itt a hangulat, szerintem eszelős. Ez az egyik igazi klasszikus pálya, ahol igazán jó helyen van egy F1-es autó, a győzelemért fogunk küzdeni.”

Sebastian Vettelnek sem kellett kétszer mondani, hogy szóljon néhány jó szót Spáról. “Spa különlegességét a környezet adja, az egyik kedvenc pályám” – így a világbajnoki címvédő. “Nagyon örültem a tavalyi győzelemnek. Spában van mindenféle kanyar: ultragyors, közepesen gyors és néhány lassú sikán is, ezeket gyors egyenesek kötik össze. A nagy szintkülönbség és a kiszámíthatatlan időjárás miatt jelent igazán nagy kihívást a pálya, minden versenyző szeret itt körözni. Jó visszatérni a nyári szünet után.”