Pastor Maldonado 2011-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Williamsnél, idén pedig hét és fél év után győzelmet is hozott a csapatnak. A venezuelai versenyző azonban a barcelonai diadalon kívül nem mutatott sokat, kétség kívül gyors tud lenni, de az utóbbi hónapokban csak az ütközései kapcsán forgott a neve, pontot a Spanyol Nagydíj óta nem hozott.

A helyét a venezuelai állami olajcég, a PDVSA garantálhatja, ugyanis úgy tudni, hogy a szponzori szerződésben szerepel, hogy a csapatnak mindenképp alkalmaznia kell egy venezuelai pilótát, akikből ugyan nincs hiány az alsóbb kategóriákban, de az F1-re egyikük sem áll készen.

Maldonado megtartását tavaly csak december elején jelentette be a csapat, és most sem vár korábbi döntést, de ami őt illeti, szeretne maradni a grove-i alakulatnál.

“Én magam bízom a csapatban. Szerintem szép jövő előtt áll a Williams, szeretnék bajnoki címet szerezni, mielőtt távozom innen” – mondta az Autosportnak.

“De egyelőre nem tárgyaltunk, az idény végéig kivárnak. A Forma-1-ben semmi sem biztos, de én azt hiszem, jól teljesítek. Szeretem az embereinket, nagyon jó a kapcsolatunk – de majd meglátjuk, bármi lehetséges. Még kilenc futam van az idei szezonból, de már nagyon várom a jövő évet is. A csapat is keményen készül rá, majd meglátjuk.”