Úgy tűnik, az eső most már állandó szereplőjévé válik a versenyhétvégéknek, Silverstone, Hockenheim és a Hungaroring után Spában is várható csapadék.

Az előrejelzések szerint az első két szabadedzés holnap kimondottan hideg, 11-12 Celsius fokos hőmérséklet mellett zajlik majd, délelőttre pedig komoly esőt is jósolnak, aminek délutánra már jóval kisebb lesz az esélye, de a hűvösben minden bizonnyal megmaradnak a nedves körülmények.

Szombatra és vasárnapra kicsit melegszik majd az idő, 15-17 fokos csúcshőmérséklet lehet majd, és a mostani állás szerint eső sem lesz, de Spa esetében az ilyen jóslat gyakorlatilag semmit sem jelent, a belga helyszín mikroklímájában villámgyorsan változhatnak a körülmények, a csapadék mindig benne van a pakliban.

A Pirelli a közepes és a kemény keverékét viszi a hétvégére, de pénteken szinte biztosan előkerülnek majd az esőgumik is, nem lesz könnyű a felkészülés a hétvége folytatására. A nyár folyamán egyre erősebbé vált Lotus és Kimi Räikkönen Spa-érzéke miatt nem is olyan titkos favoritnak számít a fekete-arany járgány, kérdés azonban, hogy a hűvös időre érzékeny E20-as ilyen körülmények között be tudja-e majd váltani az ígéretet.  

A vizes péntek a Lotus dupla-DRS-ének bevetését is ellehetetlenítheti, hiszen ha az első két szabadedzésen nem tudják kitesztelni az újítást, minden bizonnyal nem kerül fel az autókra a versenyen. A héten felröppent, hogy a McLaren is ilyen újítással készül Spára, de a csapatfőnök, Martin Whitmarsh ma cáfolta ezt.

“A McLarenen nem lesz dupla-DRS Belgiumban. Kétségtelen azonban, hogy a megoldás érdekes, és lassan több autón is feltűnhet a Mercedes év eleji innovációjának különböző változata. Mi azonban nem jelentjük be, hogy mikor és hol vetjük majd be” – szögezte le az angol.