Michael Schumacher kétezres évek eleji sikersorozatát Fernando Alonso szakította meg, 2005-ben és 2006-ban fiatal spanyol zárta le a Schumacher-korszakot. A kétszeres bajnok azóta már Schumi helyén, a Ferrarinál versenyez, míg a német veterán a Mercedesnél készül a hétvégi 300. F1-es futamára.

Alonso 2007-ben és 2010-ben is közel került ahhoz, hogy újabb bajnoki címeket szerezzen, de a siker elmaradt, idén azonban újra jók az esélyei, az idény elején még teljesen versenyképtelen autóval kezdő ferraris mostanra kellemes előnnyel vezeti a pontversenyt. Schumacher szerint nem véletlenül, ha győzni fog, teljesen megérdemelt lesz majd a diadal.

“Fernando pillanatnyilag a legerősebb pilóta a Forma-1-ben” – monda a német Bildnek. “Folyamatosan javul és pillanatnyilag egy olyan időszakot él, amikor minden összejön neki. De meg is dolgozott ezért.”

A veterán ezzel persze azt is mondja, hogy honfitársa, a szintén kétszeres bajnok Sebastian Vettel nem olyan jó, de vállalja is ezt. Szerinte a címvédő Red Bull-osnak még fejlődnie, érnie kell bizonyos tekintetben.

“Sebastian nagyszerű srác, de pillanatnyilag más helyzetben van (mint Alonso). Még tanul, ahhoz pedig, hogy valaki jó győztes lehessen, veszíteni is tudni kell, ez hozzátartozik a fejlődéshez. Tudom, hogy egyetlen versenyző sem szeret veszíteni – én sem! -, de csak azután lehet igazán értékelni és élvezni a győzelmet, miután megtanultunk veszíteni is” – utalt arra Schumacher, hogy a tavalyi fölényes címvédés után Vettelnek idén sokkal nehezebb dolga van.