Hagyományosan a spái a Force India egyik kedvenc pályája, kis híján Belgiumban szerezte meg első győzelmét az alakulat. “Valóban, Spa és Monza a kedvenc pályáink között vannak, jól szerepeltünk rajtuk a múltban” – mondta Vijay Mallya csapatfőnök. “Szeretnénk még jobban szerepelni rajtuk a tengerentúli versenyek előtt, de az is igaz, hogy az autónak minden pályán versenyképesnek kell lennie.”

Paul di Resta jól kihasználta a hosszú pihenőt, nézte az olimpiát, a barátaival találkozott és persze edzett. “Spa remek helyszín az idény második felének elkezdésére” – mondta a skót. “A világ legjobb pályáinak egyike, mindig különleges érzés visszatérni ide. Főleg úgy, hogy más sorozatokban nem nagyon tudtam itt versenyezni, jó, hogy F1-es autóval gyűjthetek tapasztalatot. Messze még az idény vége, de újra rendszeres pontszerzővé kell válnunk, jó lenne az idei szezont is erősen befejezni. Egyértelműen megvan bennünk a potenciál ahhoz, hogy nagy eredményeket érjünk el az év vége előtt.”

Nico Hülkenberg is feltöltődött a szünetben, de örül, hogy vége. “Sokat voltam otthon, Mallorcán is eltöltöttem egy hetet, jó volt pihenni kicsit” – fogalmazott a német. “De őszintén szólva, épp elég hosszú volt a szünet, most már jó lenne újra versenyezni. Remélem, hogy tudunk tenni egy lépést előre és állandósítani tudjuk a jó eredményeket, nyolcadikak vagyunk a bajnokságban, ezen szeretnénk javítani. Spa nagyszerű pálya, hihetetlen kanyarjai vannak, az egyik legjobb hely F1-es autót vezetni. Az egyik kedvencem.”