Nem aratott nagy sikert az elképzelés, hogy Abu-Dzabi helyett Silverstone-ban, a Brit Nagydíj után rendezzék az idei ifjonctesztet. Noha kezdetben nagy volt a lelkesedés, végül csak a Williams, a HRT és a Marussia vett részt a gyakorláson, a Red Bull, a Toro Rosso és a McLaren pedig jelezte, hogy kitart az eredeti, abu-dzabi helyszín mellett.

Nem kapott támogatást az ötlet, hogy a szezon befejezését követően, Jerezben legyen a teszt, átment viszont a Mercedes felvetése. A brackleyi alakulat azt javasolta, hogy aki nem akar Abu-Dzabiban tesztelni, szeptemberben Magny-Cours-ba utazzon az Olasz Nagydíjat követően. A Ferrari máris jelezte, hogy ezt a helyszínt választja, a maranellóiak mellett valószínűleg a Mercedes és a Force India lesz még résztvevő.

A Red Bull, Toro Rosso és McLaren továbbra sem változtatott tervein, a Sauber, Lotus és Caterham elképzeléseiről egyelőre nem tudni semmit. A pálya vezetősége örül a tesztnek, az illetékesek abban bíznak, hogy segít majd a helyszín versenynaptárba való visszatérésében.