Noha a csapatok és pilóták alapvetően szerették a Török Nagydíjnak otthont adó isztambuli pályát, anyagi okok miatt a verseny kimaradt a 2012-es naptárból. Bernie Ecclestone igazi üzletember, nem sértődött meg a nézeteltérésen, kész visszatérni Törökországba.

“A csapatok, az FIA és én is boldogan megyek Törökországba” – mondta Ecclestone a Habertürk című lapnak. “Ha meg tudjuk oldani a rendezési díjjal kapcsolatos problémát, Isztambul visszatérhet.”

Nem teljesen világos, hogy összefüggésben van-e ezzel a hírrel, mindenesetre a szomszédos, gyakorlatilag csődben lévő Görögország is bejelentkezett egy futamra. Az ötletgazdák városi versenyt képzelnek el Athén utcáin, valószínűleg rotációs rendszerben gondolkoznak Törökország bevonásával.

Erre utal legalábbis, hogy a Hürriyet című lap szerint a görögök a török verseny fejével, Mumtaz Tahinciogluval tárgyalnak. “Minden olyan projektet támogatnunk kell, amely jó színben tünteti fel Görögországot” – nyilatkozta állítólag a görög sportminiszter, Kostantinos Cavares.