Vettel: Össze kell kapnunk magunkat! 2 Sebastian Vettel megpróbált dobogós helyet szerezni a Magyar Nagydíjon, de erre úgy sem volt esélye, hogy egy harmadik kiállásra is kihívta a csapat. Maradt a negyedik hely, a német csak néhány pontot hozott a mögötte célba ért Fernando Alonsón.

“Sokat kell dolgoznunk, most úgy tűnik, hogy minden területen van tennivalónk” – nyilatkozta Vettel a Hungaroringen. “Mindenekelőtt az állandóság hiányzik. A szünet jót tesz nekünk, kicsit feltöltődhetünk energiával, hogy a szezon második felének újult erővel vághassunk neki.”

“A rajtom sajnos nem sikerült túl jól, a harmadik helyet elveszítettem Buttonnal szemben. Megpróbáltam Romaint támadni, viszonylag korán fékezett, de nem sikerült elmennem mellette. Lecsúsztam a pályáról, tapadást veszítettem, így a második kanyarban már Jenson volt előnyösebb helyzetben. Meg kellett próbálni, utólag talán kár volt, de másképp is történhetett volna.”

“Minden körből megpróbáltuk kihozni a maximumot, de nehéz villantani, amikor végig forgalomban autózunk. A kerékcsere egy kísérlet volt, de ezúttal nem jött be: nem fogytak el az élen autózók első gumijai, amit itt könnyen megtörténhet.”

A rajt után hiába jött fel a 11. helyről hetedikre Mark Webber, végül csak nyolcadik lett a háromkiállásos taktika miatt. Nem is hagyta szó nélkül. “Arra számítottunk, hogy az előttünk lévőknek gondjaik lesznek a gumikkal” – magyarázta Webber. “Emiatt három pozíciót veszítettünk, az ötödik helyet megszerezhettük volna. Gondolkoztam rajta, hogy kint maradok a harmadik kiállás helyett, jók voltak a köridők, de mindig nehéz előre tudni, mi lesz. Utólag nem volt jó ez a stratégia.”

“Nehéz előzni ezen a pályán, hiába értem utol többször is valakit, hiába voltam gyorsabb, nem tudtam erőből megoldani.”