F1: Webber lenyomta Hamiltont 2 Míg a Magyar Nagydíj pénteki két edzésén Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, a Red Bull pedig nem mutatott sokat, a szombat délelőtti, utolsó gyakorláson begyorsultak a címvédő csapat autói. Az élen Mark Webber végzett, megelőzve a pénteki “győztest”. Úgy tűnik, a Red Bullnak tényleg nem nagyon ártott meg a motorvezérlésre vonatkozó szigorítás.

A különbség azonban hajszálnyi, Hamilton csak 93 ezreddel volt lassabb, ahogy Sebastian Vettel sem maradt el sokkal saját csapattársától, bő egytizedet kapott.

A 4. idővel a pénteki második edzésen is remeklő Bruno Senna zárt, a brazil egyelőre nagy formában van a Hungaroringen, kérdés persze, hogy ezt át tudja-e menteni a folytatásra is, vagy a versenyképesség miatti nyomás hibához vezet.

A bajnoki éllovas Fernando Alonso kerekítette ki a top5-öt, a spanyol azonban viszonylag keveset járt a pályán.

A 6-7. helyen a két Lotus osztozott, úgy látszik, hogy egyelőre a meleg sem elég arra, hogy elkapják a Red Bullt vagy a McLarent.

Bár a pénteki első edzésen még a Hungaroring “rövidségéhez” képest kimondottan nagy különbségek voltak, a 3. szabadedzésre már jóval reálisabb lett a kép, az eredmények nagyon szorosak: az első 15-öt egyetlen másodperc fogja össze.

Úgy tűnt, hogy a Mercedesnél sok üzemanyaggal köröztek, ugyanis Michael Schumacher és Nico Rosberg is lassú volt, ők már a top15-be sem fértek be – persze a rosszabbik forgatókönyv is lehetséges: nem fekszik nekik a pálya vagy rossz beállítási irányba indultak.

A szombat délelőtti edzés egyébként száraz, meleg időben zajlott, komoly, említésre méltó incidens nem történt, végig folyt a munka.

Az előreláthatólag még melegebb időmérő 14 órakor kezdődik a Hungaroringen.

Magyar Nagydíj, 3. szabadedzés, Hungaroring, 2012.07.28.