A 2008-as szingapúri megrendezett balesetért ötéves eltiltást kapott a Renault egykori technikai főnöke, Pat Symonds. A szakember tavaly már gyakorlatilag visszatért a Forma-1-be, engedélyezték számára, hogy tanácsadó szerepet vállaljon a Marussiánál. Jövőre már teljes lendülettel dolgozhat és úgy tűnik, van is igény a munkájára.

“A legnagyobb hibám az volt, hogy nem gondolkodtam” – mondta Symonds. “Azt kellett volna mondanom, hogy ne legyünk hülyék és ne csináljuk ezt. A verseny hevében csődöt mondott a józan ítélőképességem.”

“Jövőre már mehetek versenyekre, több csapattól is kaptam ajánlatot. Egész karrierem során nagyon keményen dolgoztam, aztán elkövettem egy hibát, egy hatalmas hibát. Ez csaknem semmissé tett mindent, amit korábban elértem.”

Symonds szakértelmével kapcsolatban nem merülhet fel kétség, kulcsszerepet játszott a Benetton és a Renault három konstruktőri és négy egyéni vb-címében. Kézenfekvő lenne a feltételezés, hogy Ross Brawnnal és Michael Schumacherrel újra összeáll a nagy csapat, de visszatérhet legutóbbi munkaadójához, a jelenleg Lotus néven futó alakulathoz is.