F1: Sennának is összejött végre 2 Pastor Maldonado a barcelonai győzelmén kívül is jó néhányszor megvillantotta, hogy gyors tud lenni, de Bruno Senna idén eddig nem remekelt se a kvalifikáción, se az időmérőn. A brazil a Hungaroringen magára talált, remekelt az edzéseken és venezuelai csapattársa mellett 2012-ben első ízben a Q3-ig jutott.

“Mindkét pilótánk jól ment ma az igen kiélezett versenyt hozó időmérőn. Örülünk, hogy az évben először mind a két autó eljutott az utolsó szakaszig, bizakodva várjuk a versenyt. Az előrejelzés szerint a futam valószínűleg esős lesz, főképp a második felében szakadhat majd” – mondta a Williams versenyfőnöke, Mark Gillan.

A 8. kockából induló Maldonado és a 9. helyről rajtoló Senna is tudja, hogy a fő cél a kvalifikációs eredmény pontokra váltása lesz, nagy szüksége van a csapatnak erre.

“Elég jól ment az időmérő, főképp a Q2-ben, de a Q3-ban kétszer is forgalomba kerültem. Örülök, hogy sikerült a csapatot a mezőny elejéhez közelebb juttatni, ez pozitív. Nehéz futam lesz holnap, de a fő, hogy hozzuk a pontokat. Nagyon kicsik a különbségek, de mindketten a top10-ben vagyunk, a versenyen pedig igyekeznünk kell még előrébb lépni” – mondta Maldonado, aki a spanyolországi győzelme óta egy pontot sem szerzett.

Senna természetesen a saját áttörésének örült: “Eddig jó hétvégém volt és nagyon örülök, hogy idén először bejutottam az első tíz közé! A Q2 hihetetlenül szoros volt, de sikerült továbbjutni. A Q3-ban mehettem volna jobb kört is, de így is elégedett vagyok az eredménnyel. Az autó kiszámítható volt végig, a hosszú etapos tempónk pedig biztató. Jó helyről rajtolunk, a minél több pont megszerzésére hajtok majd.”