A Forma-1 két július közepi-végi európai futamát, a Német és a Magyar Nagydíjat hagyományosan forró versenyként tartják számon, de ahogy három hete Silverstone-ban és a múlt hétvégén Hockenheimben, úgy most a Hungaroringes is szerepet kaphat majd az eső.

Az előrejelzések szerint holnap, az első két szabadedzés napján a hőmérséklet csúcsértéke 28-29 Celsius fok lehet, de délelőttől estig bármikor esély lesz záporokra, zivatarokra, akár mindkét edzés vizes lehet.

Jelenleg úgy tűnik, hogy szombaton tiszta napja lesz a csapatoknak, “tipikus” Magyar Nagydíjas idővel, a hőmérséklet 30-31 fokig emelkedhet a kvalifikáció idejére, esőre pedig egész nap nem kell számítani – a Red Bull és Lotus meleget “szerető” autói lehetnek a favoritok.

Vasárnap azonban már egész más képet mutat, legfeljebb 25-26 fok várható, ellenben elég biztosnak látszik, hogy délelőttől esők, viharok zajlanak majd a pálya térségében, a legtöbb csapadék épp a futam idejére, délutánra várható. A pályára kilátogatók mindenképp készüljenek esernyővel, esőkabáttal!

Az esőben az elmúlt két alkalommal kimondottan erős Fernando Alonso, esetleg Jenson Button vagy épp Michael Schumacher is nagyot alakíthat, még ha az előző napi időmérőn nem is remekelnek, de akár káoszfutam is adódhat, láttunk már ilyet 2006-ban.